Nooit Meer Olie Verversen
Een Beter Milieu Begint Met Een Peilstokchip

Premium benzines niet goedkoper en schoner

november 25th, 2010 by Leo

Premium benzines niet goedkoper en schoner

Zaterdag 20 november was er in de uitzending van Kassa een rapportage over zogeheten premium benzines, de duurdere benzines die worden verkocht onder namen als Shell V-power, Total Excellium en BP Ultimate.

Allemaal brandstoffen waarvan wordt beweerd dat je meer kilometers kunt rijden op dezelfde tank, dat ze minder vervuilend zijn en bovendien zouden deze benzines schoner zijn voor de motor. Kassa heeft al deze brandstoffen onafhankelijk laten testen door de afdeling autotechniek van de Hogeschool Arnhem Nijmegen.

Voor het onderzoek werd een testauto in het laboratorium aangedreven met de premium – benzines en de merkloze benzine. De auto legde een vooraf ingesteld realistisch parkoers af. Ook werden er duurtesten gedaan. “Uit alle testen kwam geen enkele benzine er beter of slechter uit dan de merkloze benzine” stelt Kassa. Ook in de uitstoot werden er geen verschillen aangetroffen.
De premium – benzines zijn gemiddeld 4 – 6 % duurder dan merkloze benzine. Oliemaatschappijen claimen op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek dat auto’s er zuiniger mee rijden en dat minder vervuilende stoffen worden uitgestoten. De onderzoeksmethodes en resultaten van de oliemaatschappijen worden volgens Kassa echter ‘angstvallig geheimgehouden’. Men was ook niet bereid om een reactie te geven. Dit was verwacht. Zij weten en dat is door Kassa ook achterhaald dat euro 95 met een kleine toevoeging ( 1 op de 2500 – 10000 liter) ineens Premium wordt.

Door te reageren had de oliemaatschappijen uitleg kunnen geven. Nu blijft de consument achter met het gevoel ernstig misleid te worden. Hier geldt dus : Spreken is ZILVER en zwijgen is FOUT.

Waarom dit nieuws geplaatst op www.peilstokchip.nl ?

Simpel omdat we met dezelfde oliemaatschappijen te maken hebben die beweren dat – na een bepaald aantal kilometers of tenminste elk jaar – de olie van jouw auto vervangen moet worden. Terwijl praktijktests uitwijzen dat olieverversen onnodig is. Bijvullen moet wel als het peil te laag is.

Dhr de Groot heeft in het verleden veel met “stilzwijgende” oliemaatschappijen te maken gehad, met ministeries, met zomaar afgeblazen proeven, dan wel met personen die opeens een spreekverbod kregen opgelegd. Met internet is die tijd gelukkig voorbij en kun je zelf op ontdekkingsreis gaan.

Wist jij dat Kiesinger de architect is van één olieprijs over de gehele wereld. En dat Irak en Iran weigerden dat contract te ondertekenen. Wat gebeurde er daarna ?
In het belang van wie ?

Mijn adagium is dan ook ontdek zelf wat er aan de hand is, neem je verantwoordelijkheid en behoud het goede.

Inmiddels ervaren vele gebruikers van de peilstokchip de voordelen daarvan en besparen door het niet verversen van de olie hun portemonnee en het milieu. Daarbij de zogenaamde waarschuwingen en bangmakerij voor lief nemend.

Wat mij, maar ook vele mensen zal zijn ontgaan is, dat op 4 november 2010 de Keuringsdienst van Waarde veel uitgebreider bij het thema van de premium – benzine heeft stilgestaan. Zij heeft op een ludieke en zeer creatieve wijze de vragen die bij velen van ons leven proberen te beantwoorden.
Zij kwamen vόόr Kassa al tot de conclusie dat er helemaal geen verschil is. Wat in hun rapportage opvalt dat oliemaatschappijen mensen oneigenlijk gebruiken om hun product te promoten.
Gelukkig zie je dat veel mensen kanttekeningen zetten bij de uitleg. Er wordt ook gesproken van een placebo effect. Zo van mensen geloven dat het werkt. Zou het ook niet kunnen zijn dat mensen heel creatief zijn in het verklaren dat het effect heeft, omdat zij premium getankt hebben en het in hun ogen wel beter moet zijn.  Oliemaatschappijen zien hun winsten alleen maar toenemen.

Heb je de uitzendingen gemist en wil je ze toch nog bekijken ga dan naar :

http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/dure-premium-benzine-rijdt-niet-zuiniger/speel/1/

en naar :

http://zine.ntr.nl/page/18558/nl

Posted in bewustwording

2 Reacties

 1. Albert Goosen

  Beste Leo

  Ik heb een aantal jaren in het transport gezeten. Daar werd gereden
  met Seat Inca’s, maar ook met grote Volvo’s FH12.
  Deze auto’s werden, als veiligheid, 1 keer per 100.000 km ververst.
  In 10 jaar tijd is er maar een keer een probleem geweest,
  en dat werd veroorzaakt door een kapot turbo blad.
  Wel hadden wij op een gegeven moment een Mercedes bestelwagen 312,
  die bij 1.200.000 km behoorlijk begon te roken en daarom werd afgedankt.
  Met een Seat Inca werd 475.000 km gereden, voordat deze werd verkocht.
  Het is fijn dat jij nu een controlechip hebt,
  Dat Zal Iedereen Die Geen Olie Meer Ververst Een Veiliger Gevoel Geven.
  Ik zal dit zeker doorgeven.

  Met vriendelijke groeten

  Albert

 2. Zilver schoner | Atyourservices

  Hier geldt dus : Spreken is ZILVER en zwijgen is FOUT! Worden we niet met z’n allen in de maling genomen ? Waarom ? Dikke winst voor de oliemaatschappijen en niet te vergeten de overheid!

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.