Nooit Meer Olie Verversen
Een Beter Milieu Begint Met Een Peilstokchip

“Jouw Wereld Wordt Gevormd Door Jouw Perceptie!”

september 28th, 2010 by Leo

De Wereld Zoals Jij Die Ziet Wordt Gevormd Door De Perceptie Die Jij Ervan Hebt.
Wat we waarnemen, zien en horen, krijgt een plek in ons bewustzijn. En dat roept daarmee wel of geen emotie of weerstand op.
Om een goed beeld te vormen van zaken die verder van ons afliggen zijn we afhankelijk van informatie uit andere bronnen.
Informatie van mensen die we vertrouwen en hoogachten wordt daarin anders gewaardeerd. Veel worden we beïnvloed door advertenties (die steeds herhaald worden) en zijn we doorgaans afhankelijk van selectieve informatie via de televisie en internet.
Vragen zoals : “Wie heeft er belang bij de informatie?”, “Welke informatie wordt niet verteld of achtergehouden?” of “Welk beeld wordt er bewust opgebouwd of in stand gehouden over een onderwerp? “ dienen eigenlijk gesteld te worden.
De media selecteren beelden, waarmee in ons onderbewustzijn een beeldvorming ontstaat dat maar een deel  van de werkelijkheid weergeeft. Kritiekloos wordt dit weer gecommuniceerd op het werk en op verjaardagen…en zo ontstaat een gemeenschappelijk onvolledig vaak verwrongen beeld van een onderwerp.  We herkennen dit wellicht aan de beeldvorming over islamitische landen. Mensen die daar werkelijk geweest zijn hebben dan ook een heel ander beeld dan door de media wordt voorgespiegeld. Zo maakt een vooraf door de media ingeprent beeld plaats voor een wat genuanceerder beeld.

Waarom vertel ik dit en wat heeft dat nu met Olie Verversen te maken ?

Volgens mij alles. Vroeger was olie verversen een must, omdat de motor anders in de soep liep, zoals dat ook toen regelmatig gebeurde.Sinds de ontwikkeling van toevoegingen aan de olie( zg dopes) is dat helemaal veranderd. Verversen is niet meer zo vaak nodig. De meeste schade ontstaat door te weinig olie. Echter dat verversen niet nodig is,  is niet gecommuniceerd met de klant.
De beeldvorming over de noodzaak van olie verversen is gebleven en olie-industrieën en garages plukken er de vruchten van  – de monteurs vaak in onwetendheid latend-,  want die moeten uiteindelijk de omzet maken.  Zelfs in de opleiding ( mede gesponsord door de olie-industrie) wordt geleerd dat “zwarte” olie vervangen moet worden.
De ingeprente overtuigingCheck My Brakes And Change My Oil” is nog steeds actueel en zorgt daarmee voor een onnodige vervuiling van Moeder Aarde en extra kosten voor de autorijder in directe zin. Daarbij komen nog de kosten van de verwijdering die via belastingen betaald worden.
Tel uit jouw en onze besparing als we van de jaarlijks 80 miljoen liter olie een belangrijk deel niet hoeven te vervangen.

Posted in Zuurvorming

2 Reacties

 1. Peter

  Ik vervang al nooit olie. In de cursus bd landbouw ervaar ik
  het creëren van een onvolledig en verwrongen beeld ook.
  Veel info. Komt van mensen die ongezond eten, niet biologisch,
  maar supermarkt “vulvoeding”, die niet opgenomen wordt,
  waardoor men een verwrongen beeld krijgt van de “werkelijkheid”.
  Olie verversen is echt niet nodig. Maar zo’n chip is wel een extra veiligheid.

 2. marc

  Ik ververs nooooooooit. Ik houd wel de stand goed bij. Ik heb al 75000 km gereden op dezelfde olie….

Reageer op dit bericht

Let op:In sommige gevallen moet een bericht eerst goedgekeurd worden door de beheerder. Het kan dan wat langer duren voordat een reactie geplaatst is.